Ці поради від “Паті на Хаті Shop” допоможуть дитині полюбити заняття на піаніно

Навчання грі на піаніно – серйозне рішення. Адже для цього потрібно забезпечити цілу низку досить серйозних умов: знайти хорошого викладача та інструмент для навчання, а також викликати у дитини бажання вчитися. А то нерідко буває так – спочатку син чи донька виявляють інтерес до гри, але потім, при зіткненні з першими труднощами, починаються капризи та вмовляння. Справа доходить до принципового протистояння, а ви вже встигли купити

Advertisement
акустичне піаніно і записали дитину на заняття на кращого педагога, що також коштувало чималих зусиль.

  Наведені тут поради допоможуть знайти найкращий вихід у такій ситуації та підтримати прагнення дитини до навчання. 

7 простих порад

  1. Підберіть хорошу програму навчання. Для цього не просто обмежтеся рекомендаціями щодо вибору школи та викладача, а й самі подивіться уроки. Курс має бути розрахований на початківців і не надто важким для конкретного віку. Зазвичай перед прийняттям нового учня його вміння та здібності оцінюються викладачем. Так визначається початковий рівень навчання. 
  2. Беріть участь у навчанні разом із дитиною. Грайте разом із ним. Удвох усі заняття виявляються не такими важкими і навіть веселими. Якщо у вас немає знань та вмінь, запишіться на паралельні курси для дорослих. У вас з’являться нові теми для обговорень та спілкування. Якщо знань та досвіду вистачає, можна самому навчити малюка, не відриваючи його від домашньої обстановки. Але таке рішення приймається індивідуально, не завжди малюк готовий стати старанним учнем своїх батьків. 
  3. Хваліть юного учня навіть за невеликі успіхи. Будь-яке заохочення стає стимулом нових звершень, і навіть труднощі так долаються легше. Можна заохочувати не лише словесно та емоційно. Улюблені ласощі та похід до ігрового комплексу теж добре мотивують на подальше навчання.
  4. Заняття можуть стати насолодою. Можна скоротити час домашніх занять, забезпечивши їхню регулярність. Головне – щоб дитина не відчувала втоми від них, інакше це може спричинити реакцію відторгнення. Подбайте про те, щоб заняття не були нудні для дитини. 
  5. Ведіть діалог. Зворотна реакція завжди важлива, тому дізнайтеся, що дитина думає про викладача, уроки в музичній школі, які емоції вона отримує від них.
  6. Нехай усе йде у своєму ритмі. Можливо, ви не задоволені досягненнями дитини на цій ниві. Тут важливо знати, що кожен має свої здібності. І те, що інші учні вже освоюють нові п’єси, а ваш син все ще корпіє над чимось зовсім простеньким, не повинно стати причиною невдоволення та підганянь з вашого боку. Він молодець у будь-якому разі, якщо намагається і намагається все робити правильно. Не варто змушувати дитину вчитися швидко. І не порівнюйте його успіхи з іншими. 
  7. Беріть участь у процесі. Не можете радити – просто підбадьорюйте та розповідайте, яким потрібним заняттям є це навчання. Спробуйте це зробити сімейною справою.

Висновок

   Від активності участі батьків у процесі занять означає дуже багато. Тому надавайте підтримку у будь-якій його фазі – від вибору інструменту та викладача до прийняття рішення про початок більш серйозного навчання.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: