Який електрообігрівач для дому кращий — керамічний чи конвекторний

Зараз в магазинах є доволі великий вибір опалювальних пристроїв на будь-який смак та гаманець. Найбільш поширеними є керамічні та конвекторні обігрівачі, які мають багато плюсів. Вельми зручно мати вдома додаткове джерело тепла, яким можна швидко нагріти приміщення до потрібної температури. 

Advertisement

  Для того щоб зрозуміти, який з цих двох варіантів краще вибрати, потрібно більш детально розглянути переваги кожного. Коли вибір буде зроблено, керамічні панелі у Львові або конвекторні обігрівачі можна буде придбати без якихось проблем. 

Керамічний обігрівач: головні плюси

   Керамічна панель — доволі стильний спосіб зігріти свою оселю. Він чудово буде виглядати в будь-якому інтер’єрі. Цей пристрій поєднує в собі інфрачервоний і конвективний обігрів. Інфрачервоні промені нагрівають розташовані поруч предмети, а конвективне опалення прогріває повітря до потрібної температури. Плюс в тому, що ці режими можна вмикати як одночасно, так і окремо один від одного. 

Переваги керамічної панелі:

  • стильний дизайн;
  • не пересушує повітря в кімнаті;
  • споживає мінімум енергії та досить добре прогріває приміщення;
  • навіть після відключення панель ще довго залишається теплою. 

Недоліки:

  • матеріал обігрівача досить ніжний і не терпить ударів:
  • хоча він достатньо добре гріє, але не може бути єдиним джерелом обігріву.

  Вибираючи для себе керамічну панель в якості обігрівача, потрібно враховувати тип приміщення. Для офісів непогано підійде підлогова керамічна панель, а для особистої кімнати краще придбати настінну. 

Переваги та особливості конвекторних обігрівачів

  Конвектор добре пасує як основне джерело обігріву. Повітря проходить через керамічні чи металеві нагрівальні елементи та таким чином нагріває приміщення. Досить зручний варіант, який, на відміну від керамічної панелі, не такий тендітний.

Переваги конвекторного обігрівача:

  • прилад з керамічним нагрівальним елементом не сушить повітря;
  • має захист від перегріву;
  • дуже зручний у використанні, оскільки буває підлоговий, а також стаціонарний, який можна зручно розмістити на будь-якій стіні;
  • економний. 

  Серед недоліків можна виділити велике споживання електричної енергії, але не більше за інші обігрівачі. Також пристрій трохи сушить повітря, тому чутливим людям треба подумати про додаткове зволоження приміщення. 

  Вельми популярними є настінні конвектори, оскільки вони досить зручні. Перед установкою варто пам’ятати, що пристрій буде працювати більш ефективно, якщо розмістити його нижче. При цьому лицьова панель також випромінює тепло, що дозволяє ще ефективніше обігрівати кімнату. 

  Вибираючи серед цих двох варіантів, необхідно враховувати особливості приміщення. Якщо потрібно просто додаткове джерело тепла, то варто придбати керамічну панель. При цьому вона стане оригінальним оздобленням приміщення. А якщо необхідний пристрій, що здатен самостійно обігріти приміщення, кращим варіантом стане конвектор.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: