У громадах Бущини відзначили День Гідності та Свободи

У Буській та Красненській громадах відбулись віче з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Його учасники виконали Державний Гімн України, хвилиною мовчання вшанували усіх українців, які загинули на київському Майдані взимку 2014 року та тих, хто віддав своє життя на війні з російськими окупантами.
Advertisement

  У Буську корзину квітів від бущан до стенду з фотографіями Героїв Небесної Сотні встановили Буський міський голова Ростислав Сліпець, його заступник Володимир Зеленюх, секретар міської ради Людмила Рудіон та учасник Революції Гідності Сергій Бондаренко.
   У своєму виступі перед громадськістю Ростислав Сліпець зазначив, що подвиги героїв залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь, а слова “гідність” та “свобода” були та залишаються ціннісними пріоритетами для кожного українця. “Я вірю, що Україна переможе у війні з агресором, поверне окуповані території, стане успішною європейською країною”, – сказав міський голова.
   Також привітав присутніх з святом депутат міської ради, учасник Майдану Сергій Бондаренко.
   Пісню “Герої не вмирають” виконала вокалістка Вікторія Лисак.
  У Красному поминальну панахиду біля пам’ятника Борцям за волю України відправили о.Степан Жукровський та о.Юрій Толочний. Перед присутніми виступив селищний голова Роман Фурда, який зазначив, що цей день прийшов до нас в результаті двох революцій – Майдану 2004, коли було свято свободи та Майдану 2013 – Революції Гідності. Українці довели всьому світові, що прагнуть жити в державі де свобода та гідність людини є найвищою цінністю.
    «Свобода варта того, щоб за неї боротися! І ми завжди пам’ятатимемо Героїв Небесної Сотні, героїв-добровольців, які прямо з Майдану йшли на фронт та тих, які з перших днів війни стали на захист країни, віддаючи життя заради України, її незалежність, ставши справжнім взірцем для наступних поколінь. Ми зазнали і продовжуємо зазнавати болючих випробувань і втратили найкращих. Вічна пам’ять героям, які віддали найдорожче – своє життя за нашу з вами – Гідність та Свободу. Ці життя покладені на вівтар державної незалежності України, волі та демократії», – наголосив Роман Фурда.
   Патріотичні пісні лунали від тріо “Красняночки” та хору працівників культури.
Advertisement
Поділитись у соцмережах: