Буська ТГ провела конкурс учасників художньої самодіяльності, присвячений Тарасу Шевченку

Працівники культури та освітяни Бущини розпочали цикл масових заходів до чергової річниці з дня народження українського поета, мислителя, живописця, борця та просто Великого українця Тараса Григоровича Шевченка.

Advertisement

  Про це повідомляє Буська міська рада.

  У четвер, 2 березня, у малому глядацькому залі Буського міського Народного дому за участю секретаря міської ради Людмили Рудіон, чисельних делегацій населених пунктів Буської громади, гуртківців художнього слова Народних домів у вишиванках відбувся традиційний огляд-конкурс читців та художньо-просвітницьких колективів під промовистою та актуальною дотепер назвою: «Борітеся-поборете! Вам Бог помагає!».

  Перед початком конкурсу його учасники та усі присутні у залі вшанували світлу пам’ять загиблих на війні з російськими окупантами українських захисників скорботною хвилиною мовчання. Герої не вмирають!

  Надалі огляд-конкурс продовжив виступ Народного театрального колективу «Свічадо», який подарував глядачам безліч позитивних емоцій та відмінну гру акторів, став чудовим лейтмотивом цього дня у вирі творчого надбання Кобзаря, запропонувавши глядачам переглянути постановку поеми-містерії Т.Шевченка «Великий льох».

Приємно, що учасниками заходу цьогоріч стали 85 читців творів Шевченка різних вікових категорії (від 6 до 65 років) з усіх куточків Буської громади.

  Впродовж усього часу проведення заходу учасники конкурсу декламували твори Шевченка, твори сучасних авторів про нього, патріотичні вірші та авторські поезії.

 Зазначимо, що журі найближчими днями (після опрацювання виступів та обговорень), визначить усіх переможців конкурсу в номінаціях. Вони отримають нагороди від Буської міської ради та наші з вами схвальні відгуки.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: