Пластуни станиці Красне Пласту –НСОУ відзначили День Першої Пластової присяги

«Присягаю своєю честю, що буду вірним Богові і Україні», – так почались слова пластової присяги, яку нині склала юначка Тетяна Шевців, а для 15-х відбувся церемоніал іменування пластунами-прихильниками в рамках святкування Дня Першої Пластової присяги, яка вперше відбулась 111 років тому. Також активні пластуни станиці Вікторія Мартиняк та Олексій Бакайса отримали пластові відзначення.

Advertisement

Церемоніал іменування відбувався на площі Т.Шевченка, що у селищі Красне, у присутності Красненського селищного голови Романа Фурди, т.в.о.начальника відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олени Ільницької, пластприятеля Богдана Глуховецького, редакторка часопису «Воля народу» Миколи Іванціва та журналіста Буського медіа порталу Романа Матвіюка.

Голова СПС станиці Красне Пласту –НСОУ Олена Куц під час проведення складання присяги новими прихильниками Пласту зауважила, що кожен пластун знає, що лише непохитна віра, строга дисципліна і сумлінна праця нашого народу допоможуть нам здолати підступного ворога, адже усім не вперше переживати дуже складні для нашої Батьківщини історичні події.

Селищний голова Роман Фурда вітаючи пластунів зі святом зазначив, що з перших днів появи окупантів у нашій державі багато вихованців Пласту, зокрема і нашої станиці, стали на захист суверенності України. Тому, в першу чергу подякував ЗСУ за можливість вільно поширювати діяльність та розвиватися організації Пласт.

 «Пласт поширюється по всьому світу попри всі перешкоди, – розповідає Роман Фурда – Пласт росте та розвивається попри війну, коронавірус та кризи. Пласт став найбільшою молодіжною організацією України. Приємно, що на території Бущини Пласт вже чимало років продовжує свою діяльність, залучаючи нових вихованців».

Діяльність Пласту була б неможливою без людей, які не зважаючи ні на що щоденно виховують свідомих та відповідальних громадян своєї країни. Без виховників Пласт не зміг би виховати таку кількість молоді. Тому селищний голова подякував пластприятелю Богдану Глуховецькому, який стояв біля витоків створення Пласту на теренах Бущини. Подякував багаторічній керівниці організації Людмилі Гураш та усім, хто продовжує бути вірними своїй присязі, бо наша спільна мета – побудувати краще майбутнє і виховати ще не одне покоління свідомих українців.

За активну підтримку та сприянні всебічному патріотичному вихованню української молоді селищний голова відзначив Подякою Красненської ТГ голову СПС станиці Красне Пласту –НСОУ Олену Куц, яка є вихованкою Станиці та хорошим педагогом.

Від імені станиці Красне Подяками були відзначені селищний голова Роман Фурда та т.в.о.начальника відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олена Ільницька.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину.

Після офіційної частини пластуни на базі Красненського ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів провели презентацію організації, майстерки, теренову гру.

Завершився день запаленням ватри.

Зазначимо, що у 2021 році депутати Красненської селищної ради затвердили у Красненській ТГ програму розвитку національної скаутської організації станиці Красне на 2021-2025 рр.. Членами Станиці Красне є пластуни з смт.Красне, с.Куткір, с.Задвір’я, смт.Олесько, м.Буськ, с.Полтва, с.Полоничі, с.Петричі, с.Гумнисько, с.Топорів, с.Переволочна, с.Побужани. Активна співпраця з пластунами з Заболотцівської ТГ (голова Василь Джас).

Advertisement
Поділитись у соцмережах: