У Буській ТГ планують закрити п’ять шкіл та декілька перепрофілювати

Йдеться про Стовпинський ЗЗСО, Ріпнівський ЗЗСО, Йосипівська ЗЗСО, Грабівський ЗЗСО, Волицький ЗЗСО І ст. Буської міської ради. Громадськість вже висловлюють обуреність дій міського голови Ростислава Сліпця.

Advertisement

   Про те, що заклади планують закрити, йдеться у плані трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Буської міської ради до 2027 року, який мають депутати прийняти на черговій сесії Буської міської ради, що відбудеться 11 травня.

  Вищезазначені школи планують закрити ще у цьому році. А філію Кутівської ЗЗСО І-ІІ ст. перейменувати у Кутівську початкову школу, а Новосілківський ЗЗСО І-ІІ ст. перейменувати у Новосілківську гімназію.

  У 2024-2025 році планує Буська міська рада провести перейменування Гумниського ЗЗСО І-ІІ ст. на – Гумниську початкову школу, Боложинівський школу – на початкову школу, Переволочнянський ЗЗСО І-ІІ ст. – на початкову школу; Соколівську школу – на гімназію; Чанизьку школу – на гімназію.

  Також наступного року Олеську опорну школу позбавлять статусу і планують з неї утворити гімназію.

  У 2025-2026 рр. замість Заводської школи та Тур’янської школи утворяться гімназії. У 2026-2027 рр. замість Буської гімназії-інтерната ім.Єв.Петрушевича утвориться ліцей ім.Є.Петрушевича. Також утворять зі шкіл гімназії у Буській школі №2, Новомилятинській, Ожидівській, Побужанській, Топорівській.

   Наразі із керівниками закладів освіти та батьківськими комітетами ні міський голова, ні відділ освіти Буської міської ради не проводив жодних зустрічей. Завтра, в смт.Олесько, о 14:00 год. в школі планують провести схід громадян і батьків щодо позбавлення школи статусу опорної. 

Advertisement
Поділитись у соцмережах: