Депутати облради відмовилися додати грошей на газ для бюджетних установ

Депутати Львівської обласної ради не прийняли рішення щодо розподілу коштів з обласного бюджету на енергоносії обласних установ.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

   Комісія розглянула можливість розподілу 49 млн грн для забезпечення енергоносіями вказаних установ у четвертому кварталі цього року. Як пояснив профільний заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, ці кошти необхідно передбачити в обласному бюджеті, щоб не відкладати прийняття важливого рішення до наступної сесії обласної ради, і забезпечити обласні установи енергоносіями до кінця року.

   «Чітко зрозуміло, що розрахунки потреб енергоносіїв в розрізі головних розпорядників бюджетних коштів, зокрема, для обласних закладів та установ, комунальних підприємств, здійснювалися за ціною 16,80 грн за м3 згідно з Меморандумом, укладеним між Кабміном, НАК «Нафтогаз України» та керівниками громад і територій від 30 вересня 2021 року. Держава відповідні компенсатори заклала і механізм доведений до керівників бюджетних установ, в першу чергу, до постачальників газу – компаній «Нафтогаз України» та «Нафтогаз Трейдінг». Керівництво обласної адміністрації наполягає на розподілі цих коштів», – пояснив заступник Іван Собко.

 Зі свого боку, члени комісії пропонували не розподіляти 49 млн грн для бюджетних установ мотивуючи це тим, що багато установ не уклали угод на постачання енергоносіїв, та тим, що не до кінця зрозумілою є ціна на газ.

  «Позиція комісії така, щоб розподілити ці кошти в листопаді або грудні. Але це ставить під загрозу функціонування бюджетної мережі. Обласна адміністрація проти такого рішення, і ми переконливо просимо депутатів його не підтримувати», – додав Іван Собко.

  Розгляд питання вирішили продовжити під час сесії Львівської обласної ради.

  Сесія облради сьогодні не відбулася, оскільки депутати від окремих фракцій не прибули у сесійну залу (зокрема, “Європейська Солідарність”, УГП, “Голос”).

Advertisement
Поділитись у соцмережах: