Надбужанський ягідний кооператив збільшив площу насаджень на 50 га

Попри всі негаразди та труднощі, пов’язані з війною, ягідний кооператив «Як бджола» з колишнього Буського району не лише не призупинив свою роботу, а чітко дотримується заданого курсу. Так, нещодавно там збільшили площу насаджень ще на 50 гектарів, висадивши на них шипшину, бузину, суницю альпійську та…ружу (троянду).

  Як працює господарство в умовах війни, розповів розповів співзасновник кооперативу Олег Бачинський.

“Незважаючи на всі труднощі – логістичні, фінансові та пов’язані з нестачею працівників – ми дотримуємося наших планів і ні на краплю не відкладаємо їх. Наші працівники, працюють з іще більшим бажанням, бо розуміють особливу важливість своєї роботи. Адже сільське господарство – це свого роду другий фронт”, – зазначив Олег Бачинський

   Загалом на 50 гектарах у кооперативі «Як бджола» висадили шипшину, бузину та суницю альпійську під поливом, ще на 4 гектарах – ружу, з якої в перспективі планують виготовляти варення.

“Враховуючи це, ми в подальшому плануємо власну переробку, до якої йдемо поступовими кроками, – розповів співзасновник кооперативу. – Крім того, ми продовжуємо вирощувати й інші культури, які в нас є, а закуповуємо дикорослі ягоди, які збирають місцеві жителі”.

   За словами Олега Бачинського, з початком війни роботи тільки додалося. Адже, крім буденних справ на господарстві, співзасновники кооперативу беруть активну участь у волонтерській діяльності.

    “Кожен з нас щось робить. Приміром, голова кооперативу на початку війни завозив продукти нашим мікроавтобусом у гарячі точки Києва. Зараз такої можливості вже немає, тому авто віддали на потреби Збройних сил України. Ще один співзасновник допомагає фінансово та інформаційно, а я облаштував приміщення у Львові на 16 місць, де можуть знайти тимчасовий прихисток, внутрішньо переміщені особи, – розповідає Олег Бачинський. – Окрім того, ми відправили 5 автобусів з жінками та дітьми до Швейцарії, де вони живуть і чекають, завершення війни. Словом, максимально працюємо та робимо все можливе”.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: