В громадах Бущини відзначили День Незалежності України

Сьогодні у Буській та Красненській ТГ відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Незалежності України.

Advertisement

  У місті Буськ учасниками урочистості стали представники установ та організацій міста, керівництво міської ради на чолі з головою Ростиславом Сліпцем, депутати, військовослужбовці Збройних Сил України, діти – майбутнє нашої країни. Розпочалося святкування запальним гопаком у виконанні Народної хореографічної студії “Арніка” (кер.Андрій Діяк).

   Після виконання усіма учасниками заходу спільно з Народною хоровою капелою “Освітяни” (кер.Марія Дорош) Державного Гімну відбулося покладання квітів військовослужбовцями та міським головою до пам’ятника Незалежності – першого в Україні монументу, встановленого до цього найважливішого свята країни.

   Надалі слово мав очільник нашої громади Ростислав Сліпець, який зазначив, що роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас — випробовуванням на зрілість, на самоповагу, на взаєморозуміння, на захист своєї країни та її територіальної цілісності, на відстоювання своїх прав та свобод. І додав, що щодня ми схиляємо голови перед захисниками і захисницями України, які полягли на полі бою в боротьбі з російськими окупантами. Усі вони віддали своє життя за рідну землю, за синьо-жовтий прапор, за майбутнє держави, за право гордо називати себе «Українцем», розмовляти рідною мовою, відчувати себе громадянином”. Хвилиною мовчання присутні вшанували воїнів, які загинули за українську незалежність. Вірш-звернення до Божої Матері з проханням миру для усіх нас прочитала Анастасія Якимів.

   В продовження міський голова Ростислав Сліпець відзначив Подяками військових Збройних Сил України, завдяки мужності та жертовності яких Україна успішно протистоїть ворогові.

   Також подяки отримали містяни, які долучилися до волонтерської діяльності – плели сітки для українських захисників.  Святкову концертну програму продовжила Народна хорова капела “Освітяни”, яка виконала пісню “Через поле широкєє ішла Божа мати”, вокалісти Марта Бляхарська з піснею “Живи” та Тарас Дуткевич з піснею “Не твоя війна”. Вели захід – Любов Огороднік і Євген Ярема.

   Завершилися урочистості на Майдані Незалежності вже традиційно церковним гімном України “Боже, великий, єдиний…”

 У селищі Красне відзначення відбулось біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Духовні отці Степан Жукровський, Володимир Целень та Юрій Толочний провели молебень за мир в Україні.

   Захід розпочався з виконання Гімну України. З вітальними словами до присутніх звернувся селищний голова Роман Фурда, який подякував нашим військовим та побажав всім миру, злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, благополуччя і достатку, мудрості і успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України.

   За патріотизм, патріотичне виховання молоді, любов до України та з нагоди Дня незалежності України селищний голова відзначив Подякою мешканця смт.Красне Мар’яна Длугоша, який сьогодні відзначає своє 70-річчя.

   Далі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв України.

   Ведучі заходу Уляна Прокопюк та Оксана Кушинська розповідаючи про утвердження незалежної держави запрошували до виступів учасників художньої самодіяльності, зокрема цікавий вірш зачитала дівчинка з Харківщини, яка зараз проживає в нашій громаді.

   Пісенний дарунок лунав від тріо «Красняночки», Наталії Костів та Олени Сілковської. Поезію сучасності із своєї збірки зачитала педагогиня Красненської школи №1 Валентина Лотоцька.

    Урочистості завершились патріотичним виконання пісні від ведучих заходу та частуванням смачного короваю.

  Опісля керівництво селищної ради здійснило покладання квітів до пам’ятних місць – Борцям за волю України, меморіального знака Ангела-Охоронця та до могили славного земляка Василя Кука.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: