На Бущині в громадах перевірять розподіл і контроль гуманітарної допомоги

Через те, що поступають повідомлення про неналежне отримання, надання, оформлення, розподіл і контроль за цільовим використанням гуманітарної допомоги відповідна комісія у складі правоохоронців, представників військової адміністрації та журналістів перевірять гуманітарні штаби.

Advertisement

  Це зумовлено дорученням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького від 12 травня 2023 року № 20/0/6-23 ВА. Перевірку проводитимуть по всіх громадах Львівщини.

  Як пояснили у Львівській ОВА, усі органи місцевого самоврядування уповноважили від органу відповідальну особу. У відомстві є копії розпоряджень голів про призначення відповідальних осіб за отримання, зберігання та розподіл гуманітарної допомоги в громадах, які несуть персональну відповідальність. Неодноразово прізвища осіб публікувалися на сайтах.

  Зважаючи, що останнім часом з’являються повідомлення про неналежне зберігання та розподіл гуманітарної допомоги, голова ОВА Максим Козицький дав доручення здійснити перевірку. Навіть якщо у громаді вже не діє гуманітарний штаб, треба прозвітуватись: що, скільки і куди пішло. Відповідна комісія проведе інвентаризацію гуманітарної допомоги. Якщо будуть виявлені порушення, усіх винних притягнуть до відповідальності.

  Як зазначають на сайті Золочівської РВА, відповідальними особами за гуманітарний штаб у Буській ТГ є секретар виконавчого комітету Галина Палка, а у Красненській ТГ – секретар ради Світлана Дідух.

  Зазначимо, що нещодавно відома надбужанська волонтерка Уляна Бандурович написала пост у Facebook, у якому поскаржилась як люди безвідповідально передають прострочену гумдопомогу для бійців.

 «Ви думаєте я роботи не маю крім перебирання ваших бездарних прострочених з медикаментами ящиків…а знаєте чому? Тому що ви понакрадали, позаховували, думаєте все вам пригодиться, а тепер глянули…ой термін придатності вийшов…передам Уляні», – йдеться у дописі Уляни Бандурович.

  Нагадаємо, наприкінці квітня на Львівщині Бюро економічної безпеки виявило складські приміщення площею 1600 кв. м, заповнені товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження. З поміж виявлених товарів: харчові продукти, дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг – всього близько тисячі піддонів. 

Advertisement
Поділитись у соцмережах: