У Ріпнові вшанували пам’ять учасниці Євромайдану Ольги Бурої

Голова Буської РДА Олег Коваль, голова Буської районної ради Богдан Глова, заступник голови райради, учасник АТО Роман Фурда, завідувач сектору культури, молоді та спорту Людмила Ціхоцька та керівник апарату Буської РДА Євген Кичурчак  
Advertisement
відвідали в с.Ріпнів могилу Героя України, однієї з Небесної Сотні Ольги Бурої, помолилися та поклали квіти.

Молода, тендітна наша землячка Ольга Бура могла радіти життю, будувати плани на майбутнє та їх реалізовувати… Та не судилося… Доля розпорядилася інакше – разом з іншими українськими патріотами вона віддала найцінніше – своє життя життя за незалежність та свободу України.
Ольга Бура народилася в селі Ріпнів. Проживала в селі Журатин. Починаючи з 24 листопада 2013 року, брала активну участь в акціях протесту в Києві. Коли у листопаді на головній площі столиці почали встановлювати перші палатки, Оля з чоловіком записалися у Сотню самооборони. Про те, що вони не тільки гаряче підтримують протестні акції, але й беруть у них участь, не сказала нікому. Бажання бути корисною і готовність багато працювати зробили її незамінною на Майдані. В найстрашніші дні спротиву Оля – єдина жінка в сотні – під свист куль носила бруківку на барикади. Тоді завдяки телебаченню Олина сім’я і довідалась, що Оля з чоловіком на Майдані. Вона провела на Майдані всі три місяці – допомагала “Морській сотні” Самооборони, стояла у сторожі, працювала на складі та на кухні. Ймовірно, через випадкове поранення руки бруківкою було занесено інфекцію, до медиків Ольга вчасно не звернулася. Наслідком поранення стало зараження крові, від якого жінка померла в київській лікарні 10 березня 2014 року. Їй не було ще й 28 років. Та доля розпорядилася так, що молода дівчина відійшла у вічні світи, поклавши своє життя задля свободи України. Вона стала 104-ю жертвою героїчного спротиву українців.
Поховали дівчину 13 березня у селі Ріпнів, де та народилася.
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Ользі Бурій було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).
5 липня 2015 року патріарх УПЦ КП Філарет нагородив Героя почесною медаллю “За жертовність і любов до України” (посмертно).
8 травня 2016 року, під час Служби Божої в соборі Святого Юра у Львові, подвиг Героя було відзначено Грамотою Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (посмертно).
Advertisement
Поділитись у соцмережах: