Цьогоріч енергетики на Бущині змайстрували сім безпечних осель для лелек

Птахи свого карантину не мають і зараз повертаються додому — за народним повір’ям саме сьогодні, 19 березня, з теплих країв в Україну прилітають лелеки. Взимку і на початку березня львівські енергетики підготували їм безпечні «єврооселі».

Чимало бузьків люблять вити гнізда на опорах ліній електропередачі. Це створює серйозну небезпеку для птахів, а також спричиняє короткі замикання та аварійні відключення електроенергії. Тому енергетики Львівщини вкотре забезпечили пташок безпечними платформами для комфортного життя.
Під час технічних оглядів ліній електропередачі енергетики виявляють на електроопорах гнізда лелек. Згодом власними силами та за власний кошт у компанії виготовляють спеціальні безпечні платформи, які захищають і птахів, і електромережі.

Протягом зими та на початку березня енергетики плідно працювали над облаштуванням помешкань для бузьків, щоб встигнути до того часу, коли птахи повернуться на Батьківщину.

Зокрема, напередодні прильоту лелек енергетики змонтували платформу у селі Погорільці Золочівського району. Загалом сімейства лелек, які цієї весни прилетять на Львівщину, знайдуть 84 нові безпечні місця для облаштування гнізд.

Про це інформують у пресслужбі ПрАТ «Львівобленерго».

Цього року «єврооселі» отримають лелечі родини у всіх куточках Львівщини, у Буському районі їх змайстрували сім.

Загалом з 2005 до 2020 року працівники ПрАТ «Львівобленерго» на Львівщині встановили понад 1530 безпечних платформ для лелек на опорах ліній електропередачі.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: