Оприлюднено 5-етапний план виходу з карантину

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував план виходу з карантину у разі поліпшення епідеміологічної ситуації в Україні.

Advertisement

Дорожня карта виходу з карантину складається з 5 етапів, її реалізація може початися після 11 травня за умови зниження захворюваності на коронавірус.

За словами Шмигаля, 5-етапний план виходу з карантину «дасть можливість зберегти життя українців і одночасно поступово відновити економічну стабільність».

Початок кожного з п’яти етапів можливий за певної умови.

Перший етап

Умова: протягом 10 днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед всіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримується в межах 5%.

Які обмеження знімуть: відкриють парки та інші зони відпочинку (крім дитячих майданчиків), дозволять роботу салонів краси, оптових і роздрібних непродовольчих ринків, кафе (на винос), автомийок, веломагазинів, велопрокатів, нотаріусів, адвокатів та аудиторів, а також тренування в командних видах спорту.

Другий етап

Умова: упродовж 10 днів поспіль відсоток виявлених випадків серед всіх протестованих у країні щодня знижується, щоденна кількість осіб, які одужали, стала або збільшується.

Які обмеження знімуть: відкриють тренажерні зали та фітнес-центри, готелі, дозволять ресторанам і кафе обслуговувати клієнтів на винос, відновлять роботу кінотеатрів на відкритих майданчиках, знімуть обмеження з побутового обслуговування населення, по проведенню спортивних змагань (До 50 учасників, без глядачів) і почнуть підготовку до ЗНО.

Третій етап

Умова: протягом 10 днів поспіль кількість осіб, які одужали, вдвічі або більше перевищує кількість нових випадків; установи охорони здоров’я зайняті пацієнтами з Соvid-19 менш ніж на 10%.

Які обмеження знімуть: відновлять роботу заклади освіти (окремі), метрополітен для спецперевезення та міжміське сполучення у межах області, відкриють магазини в ТРЦ, театри і кінотеатри, спортивні та дитячі майданчики, хостели, санаторії, бази відпочинку та всі заклади громадського харчування.

Четвертий етап

Умова: протягом 10 днів поспіль кількість нових не зв’язаних між собою випадків щодня менше ніж 5 на область.

Які обмеження знімуть: відновлять роботу всього громадського транспорту, включаючи метрополітен, і знімуть інші обмеження з ТРЦ, установ культури, освіти тощо.

П’ятий етап

Умова: поодинокі випадки, пов’язані з імпортуванням захворювання.

Які обмеження знімуть: скасують решту обмежень.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: