У Буському районі стартував святковий флешмоб «Вишиванка у моєму серці»

Щоб взяти участь у флешмобі в соцмережах викладають власні фотографії у вишиванках. Основна мета заходу – популяризація та збереження українських цінностей серед населення держави. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Advertisement

За словами керівниці сектору культури, молоді та спорту Людмили Ціхоцької, модератором флешмобу виступив директор Народного дому с.Полтва Ярослав Кришталь. Він запропонував з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, яке цьогоріч відзначатимемо 21 травня, зробити святковий флешмоб у соціальних мережах.

– У цьому флешмобі кожен може продемонструвати і пропагувати свої вишиванки, – розповідає Людмила Ціхоцька. – Першими долучились працівники районного сектору культури, молоді та спорту. До Всесвітнього дня вишиванки є ще чимало часу, щоб якомога більше людей змогли побачити якою є неординарною, гарною та багатогранною українська вишиванка. Разом з викладеними фотографіями, хочемо про вишиванки написати окремі історії, щоб була не просто фотографія, а й опис того, що означає на ній кожен візерунок чи символ. Наприклад, в мене є вишиванка, котру мені подарувала мама півстоліття тому і я знаю, що означає кожен візерунок, тому хочу про це написати у Facebook і зазнімкувати. Дуже цікаві вишиванки, які вишиті вручну, вони зі своїми кольорами, символами та самобутністю.

Нагадаємо, минулого року, у День вишиванки, близько тисячі бущан  взяли участь у традиційному параді вишиванок, який пройшов вулицями районного центру Буська. Ця хода була найбільш велелюдною за останні роки. Під супровід духового оркестру святковою колоною центральними вулицями міста пройшли  працівники освіти, культури, соціального захисту, центру зайнятості, податківці, працівники інших установ та організацій, учні та педагоги міських шкіл.

/Всі фото із сторінки Facebook Людмили Ціхоцької/

Advertisement
Поділитись у соцмережах: