Олеський замок передали на баланс Міністерства культури

У Львові підписали акти прийому-передачі Золочівського, Підгорецького та Олеського замків на баланс Міністерства культури.

Advertisement

Як пояснив Galnet заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, ці замки потребують багато інвестицій. Однак дотепер Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького не могла у них інвестувати.

– Золочівський, Підгорецький і Олеський замки були на балансі департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА. А користувачем цих замків є Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького. І, згідно з договором, вони не мали права інвестувати в капітальний ремонт, реконструкцію чи реставрацію цих замків. Тому дуже важливо було передати ці замки Міністерству культури. А Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького підвідомча Міністерству і може інвестувати кошти у ці замки – зекономлені чи кошти Міністерства. Тому, ми сподіваємося, що ці замки тепер матимуть нові інвестиції, – прокоментував Galnet заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Він також зазначив, що перелічені замки потребують консервації, реставрації, інвестицій у пам’ятки, які збереглись у цих замках, або на їхній території. Тепер там також можна буде проводити події та фестивалі.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: