У Буській районній лікарні встановили нове медичне обладнання

За кошти, виділені з районного бюджету в рамках протидії COVID-19 для Буської центральної районної лікарні було закуплено сучасний аналізатор ІФА (імуноферментного аналізу).

Advertisement

Для перевірки роботи нового медичного обладнання завітали до Буської центральної районної лікарні голова Буської РДА Олег Коваль, голова Буської районної ради Богдан Глова, перший заступник голови РДА Богдан Гринишин та завідувач Бродівського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Василь Шевчук. У ході візиту відбулась зустріч з працівниками цього закладу та було оглянуто довгострокове медичне обладнання, який дозволить значно збільшити кількість та якість обстеження пацієнтів.

Голова Буської РДА Олег Коваль зазначив, що за допомогою нового і сучасного обладнання, люди матимуть змогу пройти імуно-ферментний аналіз, що виявляє комплекс «антиген-антитіло», який виробляється, коли організм уражений вірусом, і не треба буде їздити для цього до обласного центру.

Голова Буської районної ради Богдан Глова подякував за оперативне освоєння коштів і наголосив на подальшій підтримці важливих проектів в галузі медицини, зауваживши що цього року наша медицина реалізовує найбільшу кількість мікропроектів у яких перемогла.

Таке медичне обладнання було закуплено завдяки коштам районного бюджету (351 тис грн), що були виділені депутатами Буської районної ради на початку червня. На важливості придбання апарату ІФА на сесії наголошував керівник Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Гринишин, який пояснив, що апарат дозволяє проводити до 800 досліджень за добу. Відповідне тестування зможе виявляти не лише хворих на коронавірус, але й тих, хто перехворів ним.

Першими будуть протестовані медичні працівники, які мають найбільше контактів із пацієнтами.

Окрім цього було оглянуто сучасний рентгенологічне обладнання корейського виробництва ЕcoView 9 Plus (на фото). Вартість обладнання – 2 млн 792 тис грн. Кошти на його придбання вдалось зібрати із 11 сільських рад району та благодійних організацій. Зокрема, Буська міська рада виділила 200 тисяч гривень, Красненська селищна рада – 150 тисяч, Ожидівська, Милятиська по 70 тисяч, Андріївська, Соколянська по 50 тисяч, Кутівська, Утішківська, Боложинівська, Балучинська по 40 тисяч та Куткірська, Задвір’янська сільські ради по 30 тисяч гривень. З районного бюджету було виділено майже один мільйонів гривень та ще один мільйон було отримано від Національної служби здоров’я України.

Також під час зустрічі з керівництвом центральної районної лікарні керівники району обговорили особливості впровадження медичної реформи і транспортне перевезення медичних працівників до місць їх праці.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: