В Буську відновив роботу Центр військово-патріотичного виховання

Вчора відбулися перші заняття з військової справи, які провели учасники війни на сході Ігор Генза, Олександр Мошонкін, Іван Міллер та Юрій Ільків в Центрі військово-патріотичного виховання у Буську.

Advertisement

Заняття, які відновилися після більш як піврічної паузи, відвідала заступник голови РДА Тетяна Сай.

“Відновлення роботи центру є спільною роботою районної влади та учасників ООС (АТО), адже кожен українець розуміє, що під час російсько-української війни патріотичне виховання дітей і молоді, знайомство їх з основами військової справи, є найбільш пріорітетним. І органи влади району це добре розуміють”, – зазначила Тетяна Сай.

  Відрадно, що саме учасники районного осередку Спілки учасників бойових дій в АТО “Побратими України” під час засідання координаційної ради з питань військово-патріотичного виховання запропонували, аби приміщення Центру передали їх ветеранській організації та зголосилися у свій вільний час проводити заняття з учнівською молоддю Бущини.
  Першими, хто відвідав навчальний Центр, стали юнаки старших класів Буської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.

  Навчання для майбутніх захисників проводилося у чотирьох локаціях: надання першої медичної допомоги при різного роду пораненнях; мінування та розмінування території; будова та використання зброї; тактична підготовка. 
 Зазначимо, що навчання відповідно до графіку проводитимуться з учнями шкіл району в Центрі два рази в тиждень. Також в найближчий час планується залучення фахівців з Нацгвардії та Академії сухопутних військ, а ще волонтерів, які навчатимуть молодь військовій справі. Спільно з Буським військкоматом напрацьовується графік відвідування старшокласниками військових частин Збройних Сил України, національної Гвардії, Академії Сухопутних військ ім.Петра Сагайдачного у м.Львів.

Advertisement
Поділитись у соцмережах:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*