Буська міська громада планує створити 12 старостинських округів

На другому засіданні першої сесії Буської міської територіальної громади депутатами було піднято обговорення попередньої кількості старостинських округів.

Рішення про утворення старостинських округів разом з кандидатурами на старост депутати прийматимуть на наступному засіданні, що має відбутися, 24 грудня.

За словами Буського міського голови Ростислава Сліпця, попередньо у штатному розписі на 2021 рік запропоновано 12 старост, але кількість може змінитись, залежно від фінансової спроможності громади та їхньої потреби. Посадовий оклад старости складатиме 10 тисяч гривень, діловода – 3 тис. 600 грн.

У понеділок представники політичних партій, що увійшли у склад ради громади, проведуть робочу зустріч та обговорять карту з приблизними межами адміністративних утворень та кандидатури, які запропонує Буський міський голова. 

Згідно чинного законодавства, старост у села, які входять до складу територіальної громади, тепер на виборах не обирають. Їх призначають депутати місцевих рад за поданням голови громади. 

Advertisement
Поділитись у соцмережах: