На Бущині яскраво, енергійно та насичено відзначили Міжнародний День захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей в Буській та в Красненській громадах пройшов весело і цікаво. Для маленьких учасників заходу організували широку розважальну програму з веселими конкурсами, призами та солодощами.

Advertisement

  Аби маленькі учасники були задоволені та отримали незабутні враження, організатори свята створили усі умови задля проявлення творчих здібностей і вмінь кожної дитини. Так, свято у Буській та в Красненських громадах супроводжувались різноманітними конкурсами та розважальними заходами: малювання на асфальті, естафета на швидкість, відгадування загадок по мотивам казок та участь у детективному профіквесті, майстер-класи із аквагриму, перегляд мультфільмів тощо. Програма заходів була настільки різноманітною, що локації конкурсів охопили чималу територію.

  Приміром, у Буську біля міського народного дому сотні дітей різного віку не лише з Буська, а й з інших населених пунктів громади прибули на свято, аби взяти участь у конкурсах та іграх, квестах, майстер-класах, зробити фото біля фотозони, потанцювати, побачити екзотичних тваринок, посидіти за кермом поліційської машини, переглянути мільтиплікаційні фільми в глядацькому залі народного дому. Організатором заходу став відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради.

    На захід із гостинцями завітав Буський міський голова Ростислав Сліпець, який побажав рости їм здоровими, щоб їх дитинство було радісним і щасливим.  

   Також у реабілітаційно-спортивному клубі інвалідів «Вікторія» спільно з Буською асоціацією інвалідів та в дитячому будинку «Добре серце» святково відзначили Міжнародний день захисту дітей.

  У селищі Красне дитяче свято, організоване відділом освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради, проводилося біля місцевого народного дому. Маленькі учасники брали участь у різноманітних конкурсах та іграх, одержували призи. Всі отримали радість, гарний настрій, багато усмішок і щасливих хвилин. Це свято надовго залишиться у дитячих спогадах як промінь світла.

  Красненський селищний голова Роман Фурда цього дня завітав до дітей, які виховуються у сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах та кризових ситуаціях, що проживають на території Красненської територіальної громади. Діти отримали розвиваючі книги, іграшки, розмальовки, фарби, кольорові олівці, пазли, блокноти та багато іншого. Усі дякували за подарунки та із захопленням розповідали селищному голові про свої найзаповітніші мрії та творчі здібності.

   Вразливість сімей посилюється тим, що непоодинокими є випадки втрати батьками роботи або постійного доходу, що призводить до обмеженості ресурсів сімей для забезпечення прав дітей.

   З усіма батьками дітей проведено профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків.

   Загалом, подарунки отримали 13 сімей, де виховуються понад 40 дітей, віком від 3 до 14 років, із населених пунктів смт.Красне, с.Куткір, с.Полоничі, с.Задвір’я, с.Мармузовичі.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: