В Україні змінюють умови карантину через новий штам ковіду «Delta»

Як розповіла директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко, зараз в окремих країнах фіксують випадки виявлення нового штаму коронавірусу «Дельта», а саме у Великій Британії, Росії, Португалії, Північній Ірландії.

Advertisement

  Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

  У зв’язку з цим Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови № 1236 від 09.12.2020 р. щодо перетину українського кордону особами, які в’їжджають в Україну з вищевказаних держав.

  «Згідно з новими положеннями постанови Кабміну, якщо на державному кордоні перебувають особи, що приїхали із країн, де зафіксовані випадки нового штаму, до проходження паспортного контролю вони повинні пройти швидкий тест на антиген коронавірусу. Якщо тест позитивний, і ці особи є громадянами України чи мають посвідку на постійне проживання, їх транспортом скеровують у визначене місце обсервації, де вони перебуватимуть до моменту одужання. Якщо мова йде про іноземців, в яких позитивний тест на ковід, – їх в Україну не пропустять», – розповіла Наталія Тімко.

  «Такі нововведення запроваджують для уникнення масового потрапляння на територію України Дельта-штаму коронавірусу. Зокрема, до Львова вже впродовж тижня прибудуть планові літаки з Великої Британії. Тому всіх, хто перебуватиме на борту цих літаків, тестуватимуть до проходження паспортного контролю. У Львівському аеропорту працюватиме лабораторія «Ескулаб» та працівники Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Також вирішуємо, яка лабораторія проводитиме тестування на піших пунктах перетину кордону», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

  Він також повідомив, що пункт обсервації у Львові можуть облаштувати у Львівській обласній інфекційній лікарні.

  Працівники Національної поліції забезпечуватимуть супровід осіб, які підлягають обсервації, від зони прикордонного контролю до санітарної зони для їх подальшого транспортування до місць обсервації або до закладів охорони здоров’я для їх госпіталізації.

  Нагадаємо, що, як зазначав раніше директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, усі вакцини, які зараз використовують в Україні, схвалені ВООЗ, і захищають від усіх штамів вірусу.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: