У селі Задвір’я освятили хрест та землю під нове кладовище

У неділю, 25 липня, у селі Задвір’я було здійснено чин освячення нового кладовища і встановленого хреста на його території. Нове кладовище знаходиться неподалік від села, займає 2,6 га. Ця площа була виділена з резервних земель.

  Духовні настоятелі декан Буського деканату УГКЦ Володимир Залуцький, парох с.Задвір’я Петро Гунчак та його син Михайло, здійснили обряд освячення поклінного хреста, а також території кладовища.

  На запрошення громади на чин освячення нового кладовища і встановленого хреста прибули селищний голова Роман Фурда, секретар виконавчого комітету Богдан Глова та староста Задвір’янського старостинського округу Едуард Марціняк.

  Звертаючись до присутніх мешканців села о.Володимир Залуцький та о.Петро Гунчак наголосили, що створення нового кладовища в селі Задвір’ї є, першим за довгий період часу в селі, адже дане питання назрівало давно і потребувало нагального вирішення, а також подякували Красненському селищному голові Роману Фурді за сприяння у вирішенні питання щодо відведення земельної ділянки для нового кладовища.

  Слова вдячності громаді та священнослужителям за допомогу в організації такого необхідного для села кладовища висловив селищний голова Роман Фурда, а також подякував старості Задвір’янського округу Едуарду Марціняку, постійному меценату, члену виконавчого комітету Дмитру Папроцькому та депутату Красненської селищної ради Антіну Максиміву, які серед перших підняли нагальне питання.

   Зазначимо, що на сьогодні виготовлена вся необхідна документація на землю для нового кладовища. Згодом його територію планують загородити та облаштувати під’їзний шлях.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: