На Бущині просять створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів

Депутатка Буської міської ради Галина Кондратюк запропонувала своїм колегам під час сьогоднішньої сесії підтримати звернення, щоб забезпечити законодавчі зміни, які дозволять створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів. Депутати підтримали звернення.

  Подаємо текст звернення:

   «В Україні продовжується процес передачі повноважень із центру на місця. Реформа децентралізації відкриває для нас із вами нові можливості вирішувати більшість проблем місцевого значення без втручання влади району, області або чиновників із Києва.

  Вперше за роки незалежності громади отримали реальні повноваження й ресурси, які раніше центральна влада зосереджувала в Києві, розподіляючи в ручному режимі й ділячи регіони України на «правильні» та «не правильні». Усе це в минулому, як і ті часи, коли потрібно було ходити по кабінетах чиновників із протягнутою рукою і випрошувати фінансування на найнеобхідніше.

  Нинішня влада взяла на себе відповідальність і втілила в життя другий етап реформи децентралізації. Тепер в Україні функціонує 1469 громад, які є рушіями змін на місцях. Але для остаточного успіху реформи та втілення в життя масштабних, сміливих проектів, місцеві бюджети потребують стабільних, додаткових джерел надходжень.

  Ми, депутати Буської міської ради впевнені, що наповнити місцеві бюджети додатковими ресурсами можна за рахунок:

  • Прозорого адміністрування акцизу;
  • Справедливого розподілу ПДФО в громади, де підприємства фактично ведуть свою діяльність, а не просто зареєстровані;
  • Залучення до бюджетів громад коштів від приватизації, зокрема частини від продажу об’єктів державної власності, які розташовані на території громад;
  • Передачі місцевим радам повноважень з адміністрування податку на нерухомість.

  Тому звертаємося до Верховної Ради України із проханням забезпечити законодавчі зміни, які дозволять створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів.

  Ми переконані, що закінчення реформи децентралізації відкриє можливість кожній громаді стати сильнішою, успішнішою та заможнішою, що дасть серйозний поштовх до розвитку всієї України.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: