На території Красненської ТГ ліквідували локальні звалища відходів

Несанкціоновані звалища відходів між с.Сторонибаби та с.Чучмани, які були виявлені працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області, силами працівників селищного комунального підприємства були ліквідовані.

  Про це повідомили у Красненському селищному комунальному підприємстві.

  Там зазначають, що однією з найболючіших проблем в громаді, та й в країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж придбати у комунальному підприємстві мішок на вивезення твердих побутових відходів…

  Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й вцілому, стихійні смітники загрожують погіршенням екології. 

  Красненським селищним комунальним підприємством проведено ряд заходів щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. Силами працівників за кошти селищного бюджету ліквідовано стихійні сміттєзвалища. Таким чином вдалось вивезти «гори» сміття, які мешканці населених пунктів звозили протягом тривалого часу.

 Також інформують, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне а собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків. Тому будьте обачливі, бережіть навколишнє середовище!

Advertisement
Поділитись у соцмережах: