У Буській ТГ цьогоріч закриють одну малокомплектну школу

В рамках затвердження плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Буської громади депутати міської ради погодили закриття однієї малокомплектної школи.

Advertisement

   Йдеться про Стовпинський ЗЗСО І ст., де навчаються лише 7 учнів. Решта шкіл, які планували закрити, наразі залишили без змін. Якщо будуть учні – буде існувати школа.

   Також було затверджено перепрофілювання шкіл, зокрема, філію Кутівської ЗЗСО І-ІІ ст. перейменувати у Кутівську початкову школу, а Новосілківський ЗЗСО І-ІІ ст. перейменувати у Новосілківську гімназію.

  Буська міська рада планує провести перейменування Гумниського ЗЗСО І-ІІ ст. на – Гумниську початкову школу, Боложинівський школу – на початкову школу, Переволочнянський ЗЗСО І-ІІ ст. – на початкову школу; Соколівську школу – на гімназію; Чанизьку школу – на гімназію, Олеську школу – на гімназію.

  Також замість Заводської школи та Тур’янської школи утворяться гімназії. У 2026-2027 рр. замість Буської гімназії-інтерната ім.Єв.Петрушевича утвориться ліцей ім.Є.Петрушевича. Також утворять зі шкіл гімназії у Буській школі №2, Новомилятинській, Ожидівській, Побужанській, Топорівській.

  Як пояснила начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради Марія Ричель, ліцеї – це навчання за вибором учня для подальшого професійного спрямування, а гімназії – це заклади з поглибленим вивченням окремих предметів відповідно до профілю. 

  Нагадаємо, раніше Буська міська рада планувала закрити п’ять шкіл, серед них, Ріпнівську. Після сходу села з громадськістю, рішення про закриття було відкладено.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: