У селі Задвір’я встановили ймовірне джерело інфікованих мешканців

Станом на 4 травня у селі Задвір’я залишається 10 випадків захворювання на COVID-19. Встановлено ймовірне джерело інфікування та контактних осіб.

Advertisement

Про це проінформував керівник робіт із ліквідації надзвичайної ситуації, перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин:

– Сьогодні відбулась засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Буському районі. На ньому ми обговорили ситуацію, яка склалась у селі Задвір’я і про розпорядження яке видав про додаткові заходи, чи потрібно це розпорядження підсилювати, чи все виконується згідно зобов’язання, що надано відповідно до статті 75 Кодексу Цивільного захисту України.
Наразі на території Буського району зареєстровано 10 випадків на COVID-19, встановлено ймовірне джерело зараження та умови які сприяли зараженню, всі вони пов’язані між собою. Рознощиком інфекції ймовірно є жінка, яка проживає у місті Львів, де працює в медичному центрі Св.Параскеви, а в село Задвір’я ця людина неодноразово у квітні приїжджала, бо тут має будинок і земельну ділянку, за якими веде нагляд, а також родичів, до яких також на Великдень завітала в гості. До села жінка добиралась місцевим приватним мікроавтобусом. Ми встановили, що всі 10 осіб користувались послугами мікроавтобуса, серед них – медичні працівники медичного центру св.Параскеви. Також серед інфікованих є і власники мікроавтобуса. При проведенні всіх досліджень встановлено коло всіх контактних осіб, як по місці проживанню, так і за місцем праці. Їх більше 100 осіб. Інформація скерована у Буську ЦРЛ для того, щоб вони провели медичний моніторинг контактів. Серед контактних осіб маємо жителів села Задвір’я, Полонич, Полтви, Богданівки, Красного, Ріпніва, Кізлова, Львова, Пустомитівського та Миколаївського районів. Станом на 4 травня на стаціонарному лікуванню перебуває троє осіб, на амбулаторному вдома 5 родин – сім осіб.
Наразі встановлення блокпостів не доцільно, оскільки хвороба проходить малосимптомно і встановлено джерело зараження.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: