«Завершення ремонту Андріївської школи має бути до середини літа, – заступник голови ОДА

З робочим візитом, заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, відвідав ряд важливих об’єктів Буського району, які перебувають у процесі завершення ремонту.

Advertisement

Першочергово, спільно з головою РДА Олегом Ковалем, його першим заступником Богданом Гринишином та заступником районної ради Романом Фурдою відвідали новозбудований басейн та спортивний комплекс Буської ДЮСШ.

Під час огляду заступник голови ОДА Юрій Холод побачив перспективу в розбудові стадіону і зазначив, що підготовлені всі документи для того, щоб найближчим часом оголосити тендерну процедуру, тому очікує сумлінних підрядників, які виконуватимуть роботи без порушень.

Далі поїздка відбулась до «Андріївського навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІІ ст.» у с. Мармузовичі. Там ознайомившись з внутрішніми ремонтними роботами та поспілкувавшись із представниками підрядної організації, заступник голови ОДА Юрій Холод наголосив: «Два-три місяці потрібно для завершення робіт в школі. Я побачив велику готовність об’єкта до здачі. Важливо зараз правильно розподілити терміни в які має бути готовий об’єкт. Правильно всі ці терміни розподілити із підрядником і підготовкою документів до здачі об’єкта в експлуатацію, і звичайно, отримання декларації. Відзначу, що в нашій команді всі об’єкти мають бути здані з декларацією про готовність, тобто на сьогоднішній день обговоривши з підрядником і представниками РДА бачимо, що можна в травні приступати до робіт».

Варто відзначити, що цей об’єкт був поданий на ДФРР та чекає коштів на своє завершення. У районі сподіваються, що кошти на завершення капітального ремонту приміщень школи надійдуть вчасно. Благо, що цей проект допомагає співфінансувати область і долучається сільський бюджет. Загалом у 2019 році профінансовано з коштів ДФРР 5 млн грн та місцевого бюджету – 1 млн 212 тис 703 грн. На 2020 рік передбачено коштів ДФРР – 3 млн 667 тис, кошти обласного бюджету – 1 млн 52 тис 236 грн та місцеві кошти – 914 тис 329 грн. 

У спілкуванні з журналістами Юрій Холод (на фото) також розповів про ситуацію з будівництвом амбулаторії групової практики сімейної медицини, яку планували завершити минулого року в селі Соколівка. За його словами, на даний момент, відбуваються судові процеси.

«Ми побачили, що підрядник не виконав правильно, згідно із технічним завданням і тендерної процедури, умови договору, який з ним був розірваний. Тривають судові процеси щодо відшкодування нам витрат, які були нанесені. Ми хочемо щоб підрядники виконували роботи якісно і відповідно до тендерних умов, які ми виставляємо. Документи недобросовісних підрядників ми скеровуємо у правоохоронні органи», – додав Юрій Холод.

Нагадаємо, 22 квітня у межах робочого візиту до Буського району завітав голова обласної державної адміністрації Максим Козицький. Він відвідав Буську центральну районну лікарню та соціально-важливі установи району, де ознайомився з об’єктами, на яких триває будівництво.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: