Голова Буської РДА Олег Коваль оглянув стан забезпечення шкіл в рамках освітньої реформи

Незважаючи на складні економічні умови, карантинну ситуацію, в Буському районі успішно реалізовується Програма розвитку освіти району, що дає змогу забезпечити заклади освіти комп’ютерною та мультимедійною технікою.

Advertisement

«Здійснення реформи освіти – сьогодні одне з першочергових завдань держави»,каже голова Буської РДА Олег Коваль, який днями разом із очільницею сектору освіти Галиною Олійник здійснили відвідування шкіл району. Олег Коваль оглянув придбані закупівлі для навчання в новому навчальному році.

Навіть в умовах карантину порожні шкільні коридори та відсутність у школі дітей не лякають продовжувати реалізовувати освітню реформу.  Керівник району Олег Коваль оглянув приміщення закладів освіти,  ознайомився з матеріально-технічним забезпеченням,  поспілкувався з педагогічними працівниками щодо проблемних питань, які виникають у роботі.

Освітяни закладів загальної середньої освіти І-ІІ та І-ІІІ ст. згідно поданих замовлень отримали на суму 2 млн 280 тис 456 грн. різноманітну комп’ютерну техніку. А саме:

принтери кольорові багатофункціональні (26 шт.),

проектори довгофокусні фірми «EPSON» (5 шт.),

комп’ютерні класи (7+1 формат ноутбук) – 6 шт, 

комп’ютерні класи (10+1) – 5 шт.

мультимедійні панелі – 3 шт.

Окрім цього, приміщення освітніх закладів прикрасили нові меблі: столи учнівські одно- та двомісні, столи письмові, стільці, книжкові шафи і шафи для одягу, пенали зі скляними дверками, універсальні стінки, столи для їдалень, вішалки і тумбочки. Всього придбано меблів на суму 1 млн 700 тис грн. Вони вже розставлені у відновлених приміщеннях і чекають на учнів, адже деякі школи вже розпочали планові ремонтні роботи. 

Такі цінні оновлення отримали серед шкіл І-ІІ ст. Соколівська, Боложинівська, Гумниська, Кізлівська, Кутівська, Куткірська, Новосілківська, Переволочнянська, Полоницька школи, а серед шкіл І-ІІІ ст.─ Буська гімназія, Буська ЗОШ №2, Красненська ЗОШ №2, Олеська, Ожидівська, Андріївська, Заводська, Новомилятинська, Побужанська, Сторонибабська, Топорівська і Тур’янська школи.

Голова Буської РДА Олег Коваль зазначає, що освіта є не просто сферою життя – це сфера, яка визначає наше сьогодення і майбутнє. Саме в системі освіти зростають майбутні інженери, військові, лікарі.

«Сьогодні освітяни району відчувають реальну підтримку від держави. Ми бачимо конкретні результати спільної діяльності! Щиро сподіваємося на реалізацію усіх наших планів, що дасть змогу країні досягнути європейських стандартів», – підсумував Олег Коваль.

День минув плідно та насичено. Після відвідування шкіл присутні оглянули гімназійний історико-краєзнавчий музей, який налічує 229 експонатів (кер. Гриненко І.М., вч. географії). Унікальністю  і цінністю вражають експозиційні розділи про археологічні знахідки на території міста Буська (ХІ-ХУІ ст.), культуру, побут і видатних постатей  рідного краю: Євгена Петрушевича, Дмитра Куп’яка, Іванку Мигаль, сестер Байко, Софію Караффу-Корбут, Миколу Бідняка.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: