В Україні планується з 1 червня відкрити дитячі садочки

Із 1 червня в Україні можуть відкрити дитячі садочки, повідомив голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Проте це відбудеться не в усіх областях, а тільки там, де епідеміологічна ситуація покращується.

Advertisement

Окрім того, заклад дошкільної освіти зможе відкритися тільки за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину, які були розроблені Головним санітарним лікарем України спільно з МОН.

«Є надія, що після того, як уряд затвердить на своєму засіданні 20 травня цей протокол безпеки для відкриття закладів дошкільної освіти, із 1 червня вони почнуть відкриватися», – зазначив Сергій Бабак.

Власне сам протокол не є надто жорстким, але водночас містить всі необхідні норми. Зокрема, обов’язковий температурний скринінг усіх працівників перед початком зміни, а дітей – кожні 4 години, постійна дезінфекція, багаторазові вологе прибирання і провітрювання приміщення, заборона багаторазових рушників, м’яких іграшок і килимів з довгим ворсом, обмеження занять та ігор, що потребують безпосереднього фізичного контакту, сенсорних занять та ігор, у пріоритеті – ігри на свіжому повітрі, максимальне фізичне дистанціювання. Планується також відсторонення від роботи осіб з групи ризику (які досягли 60-річного віку або мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

Advertisement
Поділитись у соцмережах: