У селі Полоничі колядували, смакували запашними пампухами та забавлялись

Навіть попри негоду до села з’їхались гості звідусіль на традиційне родинне «Свято пампуха».

Advertisement

Перед початком заходу пройшлась вулицями села різдвяна хода з головним символом – Звіздою та цікавими колоритними персонажами.

У вступному слові місцевий отець-декан Володимир Залуцький поблагословив учасників, організаторів, гостей свята.

Організаторами свята незмінні мешканки Світлана Дідух і Ольга Мазур. Вони готували сценарій, проводили репетиції, активізували громаду. У селі немає Народного дому, тому усі масові заходи проводяться на відкритому повітрі в центрі села, де встановлено літню сцену та накриття від дощу. 

На свято завітали гості: Красненський селищний голова Роман Фурда, його заступник Андрій Лащук, староста Задвір’янського округу Едуард Марціняк та депутат Буської міської ради Тетяна Сай.

Місцеві ґаздині на святі пропонували спробувати та придбати багато смачних смаколиків – від пампухів до тістечків. А під відкритим небом під час свята працювала польова кухня, де жарилась картопля та м’ясо. Забавляли селян та гостей виконавці та колективи Богданівки, Красного Задвір’я, Полтви, Скнилова.

Різдвяний фестиваль, як завжди, вдався на славу та був насиченим, мистецьки довершеним, радісним і величним. Зібрала ця атракція кілька сотень колядників. А місцеві мешканці, і дорослі, і малі, тішили мистецькою програмою гостей свята. Зокрема, своїми виступами порадували присутніх Тетяна Турчиняк та Назар Кузьма.

Свято тривало довго… звучали колядки, вірші, кружляли у танці діти. Булькав запашний бограч на вогні, запашні пампухи доносились здалека… Естафету проведення традиційного фестивалю Полоничі передали Скнилові. Тож у наступному році готуємось їхати у с.Скнилів.

Варто зазначити, що організатори виручені кошти на святі направлять для 19-річної мешканки Красного Олесі Мазур, яка потребує допомоги у лікуванні. Долучились до збору грошей місцеві учні та вчителі, які виготовили на продаж різні смаколики та оригінальні вироби. Загалом, усім вдалось зібрали 5 тисяч гривень.

Advertisement
Поділитись у соцмережах: