На Бущині вшанували пам’ять Героїв України

Завтра Україна відзначає День Героїв. З нагоди цього свята, сьогодні у Буську, Красному та в с.Ріпнів керівництво району та бійці АТО (ООС) вшанували пам’ять тих, хто боровся за незалежність Української держави.

Advertisement

Зокрема, у Буську голова Буської РДА Олег Коваль, голова Буської районної ради Богдан Глова, міський голова Ростислав Сліпець, перший заступник голови РДА Богдан Гринишин, заступник голови районної ради Роман Фурда та учасники АТО (ООС) вшанували пам’ять полеглих Героїв України покладанням квітів до меморіалу Небесної Сотні та пам’ятника Незалежності. 

Також керівництво району, селищний голова Красного Микола Чучман і його заступниця Христина Деркач віддали шану, вклонились світлій пам’яті летунам біля підніжжя пам’ятника “Героям Українського неба” у селищі Красне, помолилися разом з отцем Юрієм Толочним, поклали квіти біля могили повстанців та місця спочинку останнього Головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Василя Кука у селищі Красне.

А згодом представники влади відвідали в с.Ріпнів могилу Героя України, однієї з Небесної Сотні Ольги Бурої, помолилися та поклали квіти.

Варто зазначити, що в нинішніх умовах відзначання Дня Героїв України відбулось без участі громадськості.

За літописними даними, на теренах Бузеччини у травні 1941 року енкаведистами було замордовано 56 жителів району. Зокрема, це мешканці Буська, Олеська, Волуйок, Волиці, Закомар’я, Купче, Побужан, Русилова, Сторонибаб, Андріївки та багатьох інших сіл. Наших земляків піддавали тортурам не тільки у катівні, яку створили енкаведисники у будівлі, що нині стоїть на вулиці Петрушевича, а й у тюрмах Золочева, Дрогобича, Львова… 

Нині на теренах району живуть свідки тих страшних часів, які пережили хвилю депортацій, репресій, голодоморів. Вони досі пам’ятають жахливі безчинства, тієї наруги, які творив тодішній режим над безневинними українцями. Нині вони одночасно ствердують, що вчинки тих, хто заперечує голодомори, хто будує пам’ятники Сталіну, хто піднімає руку на нашу землю, – приречені.

Фото Романа МАТВІЮКА

 

Advertisement
Поділитись у соцмережах: